Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

 

Előkészület: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 10 - 12 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint görögsaláta fűszerkeverék/bazsalikom/oregánó
  • 1-2 ek. olíva olaj
  • 1-2 tk. ecet
  • 1-2 tk. cukor

Elkészítés:

  • A paradicsomot vékony karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk ,fűszerkeverékkel ízesítjük. Ekkor egy kis levet fog engedni, így könnyebb lesz vele dolgozni, jól el tudjuk majd keverni.
  • Hozzáadjuk az olíva olajat, az ecetet és a cukrot is. Alaposan, de óvatos mozdulatokkal átforgatjuk.
  • Végül a tetejét apróra vágott lilahagymával szórjuk meg. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Fanni Fanni
megosztás

A füstölt sajt nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az önmagában is szuper salátának.

Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .