Teljes kiőrlésű kenyér Zserbó Brokkolis hús Guacamole Új köntösben a Twickel Liszt borcsalád Szecsuáni csirke tojásos jázmin rizzsel Lazacos pappardelle Csirkeszárnyak sült hagymával Grillezett csirkemellcsíkok saláta ágyon

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg hús, ízlés szerint csontos hús
  • 5 db répa
  • 3 db fehér répa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szemes feketebors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

A húst előkészítjük, majd egy fazékban annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi a húsunkat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg föl nem forr.

Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. A levesünket forrás után lehabozzuk és bezöldségezzük.

Zöldségestől együtt körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is teljesen meg nem puhulnak.

Közben kóstolgatás mellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, cukorral és ételízesítővel beízesítjük.

Ha megfőtt leszűrjük, és levestésztával, vagy ízlés szerinti levesbetéttel fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..