A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (ízlés szerint, csontos)
  • 5 db répa
  • 3 db fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szemes fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A húst előkészítjük, majd egy fazékban annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi a húsunkat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg föl nem forr.
  • Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. A levesünket forrás után lehabozzuk és bezöldségezzük.
  • Zöldségestől együtt körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is teljesen meg nem puhulnak.
  • Közben kóstolgatás mellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, cukorral és ételízesítővel beízesítjük.
  • Ha megfőtt leszűrjük, és levestésztával, vagy ízlés szerinti levesbetéttel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Klasszikus spanyol nyári leves.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .