A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour 30 minutes
Összesen: 2 hours
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (ízlés szerint, csontos)
  • 5 db répa
  • 3 db fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szemes fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A húst előkészítjük, majd egy fazékban annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi a húsunkat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg föl nem forr.
  • Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. A levesünket forrás után lehabozzuk és bezöldségezzük.
  • Zöldségestől együtt körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is teljesen meg nem puhulnak.
  • Közben kóstolgatás mellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, cukorral és ételízesítővel beízesítjük.
  • Ha megfőtt leszűrjük, és levestésztával, vagy ízlés szerinti levesbetéttel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .