A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 50 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 - 40 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű (opcionális)
  • ízlés szerint friss petrezselyem (opcionális
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

  • A gombákat alaposan megmossuk, és ízlés szerinti kockákra vágjuk. 2-3 szebb gombát félre teszünk, hogy a tetejére megpirítsuk őket.
  • Kevés zsiradékon megfuttatjuk az előzőleg már felvágott gombát, majd ha egy picit megpirult, akkor felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje őket, majd puhára főzzük.
  • A vizet sóval, borssal és ízlés szerint kakukkfűvel ízesítjük, ami tökéletesen passzol a gombához. Amikor a gombák kellően megpuhultak, akkor egy lyukas szedőkanál segítségével a gombákat egy edénybe szedjük, és adunk hozzá 1 merőkanál levet és, majd egy botmixer segítségével összemixeljük. Ezt követően a lé folyamatos adagolásával közepesen sűrűre hígítjuk. A kívánt állapot elérése után egy fazékba visszatesszük a gázra, felmelegítjük, és az 1 db tejszínnel összeforraljuk.
  • Szükség szerint esetleges módon a fűszereket pótolhatjuk.
  • Közben a félretett 3 gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ez kerül majd tálaláskor a leves tetejére, illetve szórunk rá friss petrezselymet is.

Fanni Fanni

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..