A gombának számos felhasználási módja van, amelyek közül számunkra egyik legkedveltebb a gombakrémleves, ami nagyon jól passzol egy őszi ebédhez.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 - 40 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű (opcionális)
  • ízlés szerint friss petrezselyem (opcionális
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

  • A gombákat alaposan megmossuk, és ízlés szerinti kockákra vágjuk. 2-3 szebb gombát félre teszünk, hogy a tetejére megpirítsuk őket.
  • Kevés zsiradékon megfuttatjuk az előzőleg már felvágott gombát, majd ha egy picit megpirult, akkor felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje őket, majd puhára főzzük.
  • A vizet sóval, borssal és ízlés szerint kakukkfűvel ízesítjük, ami tökéletesen passzol a gombához. Amikor a gombák kellően megpuhultak, akkor egy lyukas szedőkanál segítségével a gombákat egy edénybe szedjük, és adunk hozzá 1 merőkanál levet és, majd egy botmixer segítségével összemixeljük. Ezt követően a lé folyamatos adagolásával közepesen sűrűre hígítjuk. A kívánt állapot elérése után egy fazékba visszatesszük a gázra, felmelegítjük, és az 1 db tejszínnel összeforraljuk.
  • Szükség szerint esetleges módon a fűszereket pótolhatjuk.
  • Közben a félretett 3 gombát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. Ez kerül majd tálaláskor a leves tetejére, illetve szórunk rá friss petrezselymet is.

Fanni Fanni
megosztás

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .