A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemell
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt
  • 2 ek. mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint torma
  • egy pici csipet cukor

Elkészítés:

  • A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Egy edényben kevés zsiradékot hevítünk, majd a hagymát belehelyezve üvegesre pároljuk.
  • Amikor a hagyma már megpuhult hozzáadjuk az előzőleg felvágott húst és párolni kezdjük. Ízlés szerint sóval, borssal, esetleg ételízesítővel ízesítjük.
  • Közben a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a húshoz adjuk. Addig főzzük, míg a gomba és a hús puha nem lesz. Ezt követően vékonyan megszórjuk liszttel.
  • A tejfölt összekeverjük a tormával és a mustárral és a húsra borítjuk. Jól összeforraljuk, majd ha szükséges, akkor a fűszereket pótoljuk.
Fanni Fanni

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .