Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 1 gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,8 dl tej

A tetejére:

  • 1 nagyobb marék dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A tojást a cukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzá adjuk fahéjat, a vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, az előzőleg megolvasztott vajat, majd apránként belekeverjük a lisztet is. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen.
  • Az almákat megpucoljuk, félbe vágjuk és amilyen vékonyra tudjuk-felszeleteljük. Óvatos, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába- igyekezzünk, hogy ne törjön el. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, eligazítjuk.
  • A diót apróra vágjuk és a tészta tetejére tesszük. 1 csomag vaníliás cukrot a tetején szétszórunk.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 40-50 perc alatt, 170°-on megsütjük. Hidegen szeleteljük.

Fanni Fanni

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .