Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 1 gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,8 dl tej

A tetejére:

  • 1 nagyobb marék dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A tojást a cukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzá adjuk fahéjat, a vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, az előzőleg megolvasztott vajat, majd apránként belekeverjük a lisztet is. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen.
  • Az almákat megpucoljuk, félbe vágjuk és amilyen vékonyra tudjuk-felszeleteljük. Óvatos, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába- igyekezzünk, hogy ne törjön el. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, eligazítjuk.
  • A diót apróra vágjuk és a tészta tetejére tesszük. 1 csomag vaníliás cukrot a tetején szétszórunk.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 40-50 perc alatt, 170°-on megsütjük. Hidegen szeleteljük.

Fanni Fanni

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .