Tepertős káposzta Paradicsomos gombóc Wellington camambert Chia puding Sütőtökös- almás zabkása Langalló Sült batáta gombával Diós tetejű linzer Sajtmártás

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 40 dkg alma
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 5 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 0,8 dl tej
A tetejére:
  • 1 nagyobb marék dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzá adjuk fahéjat, a vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, az előzőleg megolvasztott vajat, majd apránként belekeverjük a lisztet is. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen.

Az almákat megpucoljuk, félbe vágjuk és amilyen vékonyra tudjuk-felszeleteljük. Óvatos, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába- igyekezzünk, hogy ne törjön el. Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, eligazítjuk.

A diót apróra vágjuk és a tészta tetejére tesszük. 1 csomag vaníliás cukrot a tetején szétszórunk.

Előmelegített sütőben, körülbelül 40-50 perc alatt, 170°-on megsütjük. Hidegen szeleteljük.

Otthon ízei Otthon ízei

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..