Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 22 db

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 csipet
  • fahéjas cukor a tetejére
  • duvrára darabolt mandula

Elkészítés:

  • Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • Közben egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a  tojás sárgáját, a cukrot, a vajat (olvasztva) és a maradék langyos tejet (3 dl).Ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.
  • A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük körülbelül egy óra alatt.
  • Miután megkelt lisztezett deszkán egy kicsit kinyújtjuk, és 20-22 darabra osztjuk. A deszkán az elvágott darabokat  35-40 cm hosszú, ujjnyi vastagságú rúddá sodorjuk, és feltekerjük, mint egy csigát. 
  • A kisodort rúd egyik végét érdemes lelapítani, hogy aztán be tudjuk helyezni a már feltekert tészta alá.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kicsit távolabb egymástól, hogy még legyen helyük növekedni. 
  • Újabb fél óra pihentetés után a briósok tetejét tojássárgájával megkenjük, fahéjas cukorral, és ízlés szerint darabolt mandulával szórjuk meg.
  •  Előmelegített sütőben, 180°-on, 30 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .