Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 22 db

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 csipet
  • fahéjas cukor a tetejére
  • duvrára darabolt mandula

Elkészítés:

  • Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • Közben egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a  tojás sárgáját, a cukrot, a vajat (olvasztva) és a maradék langyos tejet (3 dl).Ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.
  • A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük körülbelül egy óra alatt.
  • Miután megkelt lisztezett deszkán egy kicsit kinyújtjuk, és 20-22 darabra osztjuk. A deszkán az elvágott darabokat  35-40 cm hosszú, ujjnyi vastagságú rúddá sodorjuk, és feltekerjük, mint egy csigát. 
  • A kisodort rúd egyik végét érdemes lelapítani, hogy aztán be tudjuk helyezni a már feltekert tészta alá.  Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kicsit távolabb egymástól, hogy még legyen helyük növekedni. 
  • Újabb fél óra pihentetés után a briósok tetejét tojássárgájával megkenjük, fahéjas cukorral, és ízlés szerint darabolt mandulával szórjuk meg.
  •  Előmelegített sütőben, 180°-on, 30 perc alatt készre sütjük.

Fanni Fanni

Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .