Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 6 főre

Hozzávalók:

10 - 12 db palacsintához:

  • 12 ek. liszt
  • 3 db nagyobb tojás
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 50 ml étolaj

A raguhoz:

  • 1 kg darálthús
  • 2 csomag KNORR lasagne alap
  • 3 dl paradicsomlé

A rétegek közé és a tetejére

  • 60 dkg trappista sajt
  • 20 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

  • A darálthúst egy nagyon pici zsiradékon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyiben puhára tud párolódni, főni. Idő közben hozzáöntünk 3 dl paradicsomlevet is. Amikor a hús kellően megpuhult hozzáadjuk a lasange alapot, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  • Közben a palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, és kisütjük őket. A sajtokat összekeverjük és vegyítjük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor összeállíthatjuk az ételünket.
  • Az a legcélszerűbb, ha egy kör alakú jénaival, sütőformával dolgozunk. Tehát kezdésként a sütőformát kivajazzuk. Alulra 2 palacsintát helyezünk, erre jön rá annyi a raguból, amennyi épp kellőképpen segít ahhoz, hogy szaftos maradjon a két réteg között. Megszórjuk reszelt sajttal, majd erre jöhet 1 újabb palacsinta, ragu, sajt. Ezt addig folytatjuk, míg a ragu el nem fogy. A tetejét 2 db palacsintával zárjuk, és vastagon megszórjuk sajttal.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on addig sütjük, míg a rétegek közötti sajt meg nem olvad, a teteje meg nem pirul.
  • Szeletelés előtt egy picit várunk, hogy hűljön, így a sajt tökéletesen összefogja a rétegeket, és nem csúszik szét.
Fanni Fanni

Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .