Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 6 főre

Hozzávalók:

10 - 12 db palacsintához:

  • 12 ek. liszt
  • 3 db nagyobb tojás
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 50 ml étolaj

A raguhoz:

  • 1 kg darálthús
  • 2 csomag KNORR lasagne alap
  • 3 dl paradicsomlé

A rétegek közé és a tetejére

  • 60 dkg trappista sajt
  • 20 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

  • A darálthúst egy nagyon pici zsiradékon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyiben puhára tud párolódni, főni. Idő közben hozzáöntünk 3 dl paradicsomlevet is. Amikor a hús kellően megpuhult hozzáadjuk a lasange alapot, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  • Közben a palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, és kisütjük őket. A sajtokat összekeverjük és vegyítjük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor összeállíthatjuk az ételünket.
  • Az a legcélszerűbb, ha egy kör alakú jénaival, sütőformával dolgozunk. Tehát kezdésként a sütőformát kivajazzuk. Alulra 2 palacsintát helyezünk, erre jön rá annyi a raguból, amennyi épp kellőképpen segít ahhoz, hogy szaftos maradjon a két réteg között. Megszórjuk reszelt sajttal, majd erre jöhet 1 újabb palacsinta, ragu, sajt. Ezt addig folytatjuk, míg a ragu el nem fogy. A tetejét 2 db palacsintával zárjuk, és vastagon megszórjuk sajttal.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on addig sütjük, míg a rétegek közötti sajt meg nem olvad, a teteje meg nem pirul.
  • Szeletelés előtt egy picit várunk, hogy hűljön, így a sajt tökéletesen összefogja a rétegeket, és nem csúszik szét.
Fanni Fanni

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .