Házi csirkemell sonka Sült oldalas Mini pizzák Rántott karfiol Tökéletes szalagos fánk Baconbe tekert gombafejek Sajtos tallér A kedvenc ízemlékem Új köntösben a Twickel Liszt borcsalád

Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

10-12 db palacsintához:
  • 12 evőkanál liszt
  • 3 db nagyobb tojás
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 50 ml olaj
a raguhoz:
  • 1 kg darálthús
  • 2 csomag Knorr lasagne alap
  • 3 dl paradicsomlé
a rétegek közé és a tetejére:
  • 60 dkg trappista sajt
  • 20 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

A darálthúst egy nagyon pici zsiradékon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyiben puhára tud párolódni, főni. Idő közben hozzáöntünk 3 dl paradicsomlevet is. Amikor a hús kellően megpuhult hozzáadjuk a lasange alapot, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

Közben a palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, és kisütjük őket. A sajtokat összekeverjük és vegyítjük.

Ha ezzel megvagyunk, akkor összeállíthatjuk az ételünket.

Az a legcélszerűbb, ha egy kör alakú jénaival, sütőformával dolgozunk. Tehát kezdésként a sütőformát kivajazzuk. Alulra 2 palacsintát helyezünk, erre jön rá annyi a raguból, amennyi épp kellőképpen segít ahhoz, hogy szaftos maradjon a két réteg között. Megszórjuk reszelt sajttal, majd erre jöhet 1 újabb palacsinta, ragu, sajt. Ezt addig folytatjuk, míg a ragu el nem fogy. A tetejét 2 db palacsintával zárjuk, és vastagon megszórjuk sajttal.

Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on addig sütjük, míg a rétegek közötti sajt meg nem olvad, a teteje meg nem pirul.

Szeletelés előtt egy picit várunk, hogy hűljön, így a sajt tökéletesen összefogja a rétegeket, és nem csúszik szét.

Otthon ízei Otthon ízei

A megfuttatott hagyma egy érdekes ízvilágot ad neki.

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..