Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 16 dkg szív nélküli csirkemáj
  • 16 szelet bacon
  • 1 - 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A májakat megmossuk, baconbe tekerjük. A hagymákat karikára vágjuk, a máj és a szalonna közé tesszük.
  • Egy zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük őket, A maradék hagymát a tetejére karikázzuk.
  • Megszórjuk egy picit borssal és ételízesítővel.
  • Fóliával lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük, 170°-on.
  • A fólia alatt a májat puhára sütjük. A fólia levétele után a bacont megpirítjuk.

Fanni Fanni

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .