A mustáros ételek kedvelőinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tömlős krémsajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerinti méretűre vágjuk és sóval, borssal, fokhagymával (zúzott), ételízesítővel és mustárral ízesítjük.
  • Az olíva olajat felhevítjük, rárakjuk a húst és először egy pici víz hozzáadásával megpároljuk, majd sütjük.
  • A párolás alatt a gombát szeletekre vágjuk, és a sülő húshoz adjuk.
  • Amint a hús és a gomba is megfőttek hozzáadjuk a tejszínt, majd a krémsajt és a reszelt sajt hozzáadásával besűrítjük a mártásunkat.
  • Ízlés szerint pótoljuk a fűszereket abban az esetben, ha szükségesnek érezzük.
  • Jól összeforraljuk.
  • Köretként sütőben sült batátát és burgonyakrokettet készítettem.

Fanni Fanni
megosztás

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Egyszerű elkészítési módja a halnak. Belül omlós halhús, kívül roppanós bunda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.