A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella
  • 8 szelet leheletvékony házi füstölt sonka
  • 5 - 10 dkg  kisasszondi füstölt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • zsiradék

A rakott cukkinihez:


Elkészítés:

  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, amibe belefektetjük az előzőleg sóval és borssal ízesített csirkemell szeleteket. Ráfektetjük a vékonyra vágott házi sonkaszeleteket, erre kerül majd a karikára vágott paradicsom, amit pedig megszórunk ízlés szerint sóval és bazsalikommal.
  • A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén vékony szeletekre vágjuk, majd a húsra fektetjük. A kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és az egésznek a tetejére szórjuk.
  • Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt, 170°-on készre sütjük. Először alufóliával lefedve, amíg meg nem puhul, majd a fólia levételét követően megpirítjuk.
  • A körethez a cukkinit kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben egy kevés olíva olaj hozzáadásával megpirítjuk. Mikor eléggé puha, és pirult is, akkor a kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és hozzáforgatjuk, amíg el nem olvad.
  • Egy tálalógyűrű segítségével még forrón megformázzuk, majd miután egy picit kihűlt és a formát eltávolítjuk azután is megmarad az alakja, hiszen a sajt tökéletesen összefogja.

Megjegyzés:

A recept létrejöttét  támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.

Fanni Fanni

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .