A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 3 db paradicsom
  • 2 csomag mozzarella
  • 8 szelet leheletvékony házi füstölt sonka
  • 5 - 10 dkg  kisasszondi füstölt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • zsiradék

A rakott cukkinihez:


Elkészítés:

  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, amibe belefektetjük az előzőleg sóval és borssal ízesített csirkemell szeleteket. Ráfektetjük a vékonyra vágott házi sonkaszeleteket, erre kerül majd a karikára vágott paradicsom, amit pedig megszórunk ízlés szerint sóval és bazsalikommal.
  • A mozzarelláról a vizet leöntjük és szintén vékony szeletekre vágjuk, majd a húsra fektetjük. A kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és az egésznek a tetejére szórjuk.
  • Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt, 170°-on készre sütjük. Először alufóliával lefedve, amíg meg nem puhul, majd a fólia levételét követően megpirítjuk.
  • A körethez a cukkinit kisebb kockákra vágjuk és egy serpenyőben egy kevés olíva olaj hozzáadásával megpirítjuk. Mikor eléggé puha, és pirult is, akkor a kisasszondi füstölt sajtot lereszeljük és hozzáforgatjuk, amíg el nem olvad.
  • Egy tálalógyűrű segítségével még forrón megformázzuk, majd miután egy picit kihűlt és a formát eltávolítjuk azután is megmarad az alakja, hiszen a sajt tökéletesen összefogja.

Megjegyzés:

A recept létrejöttét  támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .