Tökéletes választás egy hétvégi reggeli kávé mellé. A kakaós tészta és a mogyoróvaj nagyon jól passzol egymáshoz.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 2 óra
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tábla fehércsoki
  • 2 - 3 ek. mogyoróvaj (ha van rá opciótok, akkor érdemes olyat használni, amiben darabok is vannak)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • porcukor (opcionális)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaó port, a cukrot, a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű vajat, végül pedig a tej fokozatos adagolásával puha tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a fehércsokit egy pici tej hozzáadásával a mikróban megolvasztjuk. Belecsurgatjuk a mascarpone-ba, hozzáadjuk a mogyoróvajat és alaposan elkeverjük.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és óvatosan feltekerjük.
  • kb. 1,5 cm-es vastagságúra vágjuk őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
Fanni Fanni

Gyorsan, könnyen elkészíthető hagyományos sütemény.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .