Tökéletes választás egy hétvégi reggeli kávé mellé. A kakaós tészta és a mogyoróvaj nagyon jól passzol egymáshoz.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 2 óra
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tej

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tábla fehércsoki
  • 2 - 3 ek. mogyoróvaj (ha van rá opciótok, akkor érdemes olyat használni, amiben darabok is vannak)

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • porcukor (opcionális)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaó port, a cukrot, a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű vajat, végül pedig a tej fokozatos adagolásával puha tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a fehércsokit egy pici tej hozzáadásával a mikróban megolvasztjuk. Belecsurgatjuk a mascarpone-ba, hozzáadjuk a mogyoróvajat és alaposan elkeverjük.
  • A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és óvatosan feltekerjük.
  • kb. 1,5 cm-es vastagságúra vágjuk őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
Fanni Fanni

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .