Tökéletes választás egy hétvégi reggeli kávé mellé. A kakaós tészta és a mogyoróvaj nagyon jól passzol egymáshoz.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés 1 óraóra
Összesen: 2 óraóra
Adag: 10db
Hozzávalók:
A tésztához:
30dkgliszt
2ek.kakaópor
2ek.cukor
1dbtojás sárgája
2dkgélesztő
1csomagvaníliás cukor
5dkgvaj
1,5dltej
A töltelékhez
25dkgmascarpone
1táblafehércsoki
2 - 3ek.mogyoróvaj (ha van rá opciótok, akkor érdemes olyat használni, amiben darabok is vannak)
A tetejére:
1dbtojás
porcukor (opcionális)
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kakaó port, a cukrot, a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű vajat, végül pedig a tej fokozatos adagolásával puha tésztát gyúrunk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a fehércsokit egy pici tej hozzáadásával a mikróban megolvasztjuk. Belecsurgatjuk a mascarpone-ba, hozzáadjuk a mogyoróvajat és alaposan elkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és óvatosan feltekerjük.
kb. 1,5 cm-es vastagságúra vágjuk őket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…