Finom, különleges kávék, amivel egy pici speciality kávézót varázsoltunk otthon is.
Sokszor olvashattatok, illetve láthattatok már tőlem kávéval kapcsolatos bejegyzéseket, képeket.
A kávé világa iránti egyre szélesedő kíváncsiságom a járvány előtt nagy részben különböző speciality kávézók látogatásában teljesedett ki. Sajnos ez a vírus miatt egy éve már nem lehetséges (legalábbis nem a korábbi formában) így elkezdtem az itthon készíthető kávékkal kapcsolatban is egyre igényesebb lenni.
Emiatt különösen örültem egy csomagnak, ami nemrégiben érkezett a Mizaru Coffee Manufactory jóvoltából.
A Mizaru Coffee-ról érdemes tudni, hogy célul tűzték ki az állandó, kiváló minőség biztosítását. Ennek érdekében a kávészemek pörkölésére gondos válogatást követően kerül sor, melyre francia eljárást alkalmaznak. Ízjegyeiket tekintve enyhén testes, karakteres ízek jellemzik.
Kínálatukban többféle különleges kávé szerepel, így mindenki megtalálhatja azt, ami leginkább megfelel az ízlésének.
Most pedig nézzük sorban, hogy mit is sikerült megkóstolnom:
MIZARU RED
Első alkalommal a MIZARU RED-re esett a választásunk, ami egy hétvégi reggeli kávéként készült el.
Az aromazáró zacskó felbontása után igazi, kellemes kávé illat lengedezett a konyhában, ami a friss darálás után még inkább kiteljesedett. Első illatozásra egyébként csokis–mogyorós jegyekre hajazott, ami kóstolás után is abszolút beigazolódott.
Gyakorlatilag egy igazán finom, krémes kávéról van szó, ami brazíliai és venezuelai Arabica és etiópiai Robust kávék házasításából született.
Leginkább reggeli kávéként tudom elképzelni, karakteres, testes ízvilága miatt, de egyébként bármikor szívesen fogyasztanám, mert nagyon finom.
MIZARU ORANGE-CHOCOLATE TRUFFLE
Többféle ízesített kávé közül tudtok válogatni a Mizaru webshopjában. Hozzám az ízesített szekcióból egy narancsos–trüffeles változat érkezett, ami az egyik kedvenc „desszertkávém” lett.
Nagyon különleges, tényleg. A zacskó felbontása után gyakorlatilag „bonbon” illat bukkant elő, amit ízekben is hozott.
Cappucino és jeges latte formájában is elkészítettem, és tapasztalataim szerint az utóbbi verziónál jönnek ki leginkább a csokis-narancsos ízjegyek.
Igazi tavaszi/nyárváró verzió, délutáni kávézáshoz tökéletes választás.
MIZARU MAMBOU- ETIÓP SIDAMO
Végül pedig volt lehetőségem megkóstolni ezt a 100% Arabica kávét, ami Etiópiából pontosabban Sidamo térségéből származik.
Felbontást követően igazi, testesebb kávéillat bújt elő a zacskóból, amit a lefőzés után is megtartott, espressoként fogyasztottuk.
Különlegessége, hogy minden megvásárolt csomag termék árából 500 Ft befizetésre került a Jane Goodall Intézet számlájára. Szóval amellett, hogy finom kávét ihatunk, még jótékonykodhatunk is egy picit, amiről azt gondolom, hogy mindenképp példaértékű és nagyszerű kezdeményezés.
Összességében nekem mind a 3 kávé nagyon ízlett, igazán különlegesek. Valóban érződik rajtuk a gondosság, minőség.
A magam részéről biztosan fogok még kóstolni tőlük további kávékat is.
Bővebb infót a Mizaru weboldalán és a Facebook oldalán olvashattok.
A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.
Különleges kávék, minőségi alapanyagokból, nagy gondossággal készítve.
Ha igazán finom kézműves csokira vagytok, akkor egyértelmű befutó!
Hagyomány, gondosság, magas minőség és elhivatatottság.