Igazi olasz pizzát készítenél otthon, de eddig nem sikerült? Van megvan a lehető legegyszerűbb, legtökéletesebb megoldás!

Mindig is nagy pizzarajongó voltam. Első pizzaélményem természetesen Magyarországon szereztem – sok évvel ezelőtt, ahol rabja lettem a forró, sajtos, változatos feltéttel készíthető- akkor még közepes vastagságú, ami mára már inkább sok helyen vastaggá, már-már kalács jellegűvé vált- pizzának. Ahogy teltek az évek egyre inkább kiábrándultam belőle, szinte mondhatni, hogy tömegétellé vált, nagyon kevés olyan étterem/pizzéria található ma véleményem szerint hazánkban, ahol megkaphatjuk azt, amit egy pizzától várunk.

Sokszor kísérleteztem magam is itthon a tökéletes pizza elkészítésével. A tésztával sosem volt különösebb problémám, leginkább olyan érzésem volt, hogy hiányzik valami, valami plusz. Két évvel ezelőtt volt alkalmam többször is igazi olasz pizzát enni és akkor értettem meg, hogy valójában miben is különbözik az itthon kapható tömegételtől. Vékony tészta, sok pikáns paradicsom szósz, néhány feltét, amely mindenképp minőségi alapanyagok közül kerül ki (pármaisonka, minőségi olasz szalámi, bivalymozzarella, friss bazsalikom, parmezán- mint fűszer és még sorolhatnánk…) Talán az egyértelműen elmondható, hogy manapság ezen minőségi alapanyagok hazai beszerzése nem okoz különösebb problémát, és számos tökéletes pizzatészta recept található akár a PizzaVas, akár az Otthon ízei weboldalán.

Nyáron egy régi vágyam valósult meg az udvaron- felállításra került egy beton grill, amelyben pizzakő segítségével igyekeztem elérni a tökéletes állagot-de őszintén bevallva még mindig nem volt az igazi. Inkább kiszáradt, mintsem megpirult volna, pedig kétszer annyi ideig sült, mint legutóbb a PizzaVason.

Szóval az elmondható, hogy 2 fontos elemünk már van ahhoz, hogy tökéletes tészta süljön, és amikor a 3. hiányzó elemet kerestem, akkor bukkantunk egymásra a PizzaVas-sal.

Körülbelül 2-3 héttel ezelőtt került hozzám tesztelésre a PizzaVas, Szarvady Jázon- a PizzaVas megálmodója jóvoltából. Nagy örömmel és izgalommal fogadtam, és kíváncsian álltam neki a pizzakészítésnek. A csomag nagyon igényesen érkezett, amely egy A38-as szénacélból készült PizzaVasat tartalmazott, ezen felül egy pizzalapátot, ami nagyon nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy könnyedén boldoguljunk a pizza forró vasra történő helyezésénél, illetve levételénél. A lapát maga igényesen ellátott logóval rendelkezik, könnyen kezelhető és biztonságos pizzasütést nyújt- kiváló segítség a konyhában, ezen felül pedig dekoratív elem a tálalásnál.

Az igazi olasz pizzák nagyjából 2-3 perc alatt, közel 400° -os közegben készülnek, és ugyebár a legtöbb konyhai sütő- legegyen az bármilyen profi 250°-on nyújtja a csúcsteljesítményét, de mégsem biztosít teljesen egyenletes sütést, amely elengedhetetlen a tökéletes állapot eléréséhez. A PizzaVas tökéletesen passzol a sütő méretéhez, 30-40 perc alatt melegszik át, és ezt követően stabilan tartja a hőt- ameddig csak szükségünk van rá.

A Vasat a pizza sütése előtt bekészítettem, elkészítettem a pizzatésztát, és kíváncsian vártam, amikor a sütőlapátról a vasra csúsztatom, hogy mit fogok tapasztalni. Igazából számomra nagyon meglepő volt, hogy szinte az első percben, ahogy a pizza a Vasra került a külseje már meg is sült, és még további 2-3 perc sülést követően kívülről ropogós, belülről puha tésztát kaptam, mennyei illatok keringtek a konyhában. Eddig még sosem sikerült ilyen pizzát készítenem, úgyhogy teljes mértékben meg vagyok elégedve, öröm vele dolgozni.

A vasban ezen kívül nagyon sok fantázia van még, használható grillezéshez, kenyérsütésre, és ezen kívül állandó jelleggel a sütő aljában tartható a tökéletes hőelosztás érdekében.

Elsőre pizzát késztítettem, de alig várom, hogy kenyeret is készítsek rajta, és hozhassak Nektek mégtöbb ezzel kapcsolatos receptet.

Addig is szerezzétek be a saját Vasatokat, mert nagyon megéri!

Vásárlás innen:      

Jázonnak pedig ezúton is nagyon köszönöm! Egyszerűen imádom! 🙂

A bejegyzés termékkel támogatott tartalom, reklám.

Fanni Fanni

Menő műzlik, finom zabkásák, ropogós gyömölcsök, különleges mogyoró mixek.

Igazán különleges söröket kóstoltunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .