Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott ek.
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 40 dkg jobb minőségű sonka
  • 3 db lilahagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 40 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon

A tetejére:

  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
  • Konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül meleg helyen pihentetjük, hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  • A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk. A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével a tejfölhöz adjuk, egy csipet sóval ízesítjük és jól kikeverjük. A hagymát is felaprítjuk és egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk. A kukoricáról a levét leöntjük, a sajtot lereszeljük.
  • A tésztát pihenés után két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a hagymát, kukoricát, sonkát, bacont és a sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét olajos tejföllel kenjük meg és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.

 

Fanni Fanni

Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .