Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
Konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül meleg helyen pihentetjük, hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk. A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével a tejfölhöz adjuk, egy csipet sóval ízesítjük és jól kikeverjük. A hagymát is felaprítjuk és egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk. A kukoricáról a levét leöntjük, a sajtot lereszeljük.
A tésztát pihenés után két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a hagymát, kukoricát, sonkát, bacont és a sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét olajos tejföllel kenjük meg és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…