Instagram

Follow Me!

Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Hozzávalók:

Tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl olaj
Töltelékhez:
  • 40 dkg jobb minőségű sonka
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 40 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon
A tetejére:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

Konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül meleg helyen pihentetjük, hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.

A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk. A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével a tejfölhöz adjuk, egy csipet sóval ízesítjük és jól kikeverjük. A hagymát is felaprítjuk és egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk. A kukoricáról a levét leöntjük, a sajtot lereszeljük.

A tésztát pihenés után két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a hagymát, kukoricát, sonkát, bacont és a sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét olajos tejföllel kenjük meg és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Mindig dupla adagot kell készítenem, mert hamar elfogy,de szerencsére gyorsan megvan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..