Nem egy egyszerű recept, de megéri!

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott ek.
  • 1 dl olaj

A töltelékhez:

  • 40 dkg jobb minőségű sonka
  • 3 db lilahagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 40 dkg trappista sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg bacon

A tetejére:

  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a felfutott élesztőt és a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
  • Konyharuhával letakarjuk, és egy órán keresztül meleg helyen pihentetjük, hagyjuk, hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  • A sonkát és a bacont apró kockákra vágjuk. A fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével a tejfölhöz adjuk, egy csipet sóval ízesítjük és jól kikeverjük. A hagymát is felaprítjuk és egy evőkanál olíva olajon megfuttatjuk. A kukoricáról a levét leöntjük, a sajtot lereszeljük.
  • A tésztát pihenés után két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a hagymát, kukoricát, sonkát, bacont és a sajtot, majd feltekerjük és háromszögekre vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét olajos tejföllel kenjük meg és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on 25 perc alatt készre sütjük.

 

Fanni Fanni

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .