Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Pihentetés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra20 percperc
Adag: 15db
Hozzávalók:
A tésztához:
25dkgliszt
egycsipetsó
1,5 - 2dkgélesztő
1,5dltej
egy csipetcukor
1ek.olíva olaj
igény szerintvíz
A krémhez:
házi paradicsomszósz
pizzakrém
fokhagymás tejföl
A feltéthez:
kukorica
hagyma
kolbász
szalonna
sonka
gomba
sajt
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal.