A kétféle barack nagyon jól passzol egymáshoz, és tökéletes harmóniát nyújt. Kiváló hűsítő egy meleg nyári napon.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 15 percperc
Főzés/Sütés: 15 percperc
Lehűteni 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
3dbnagyobb őszibarack
5dbsárgabarack
1csomagvaníliás cukor
1csipet só
1kk.rumaroma
ízlés szerintcukor
félcitrom leve
3 - 5dbfriss menta levél
3dbfriss bazsalikomlevél
1 - 1,5dltejszín
Elkészítés:
A barackokat alaposan megmossuk, majd a héjuktól és maguktól megszabadítjuk őket, utána pedig feldaraboljuk.
Egy magas falú edénybe tesszük, és annyi vizet teszünk rá, ami épphogy ellepi.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a citrom levét valamint a rumaromát is, szükség esetén cukorral ízesítjük. Puhára főzzük.
Ha a barackok kellően megpuhultak akkor, hozzáadjuk a friss menta és bazsalikom levelet, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és a végén tejszínnel fellazítjuk.
Jól lehűtjük, jéghidegen, barackdarabokkal találjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…