Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • ízlés szerint cukor
  • pici
  • 2 db egész fahéj
  • pár db szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek. tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tej

Elkészítés:

  • A befőttet egy fazékba tesszük, ha a meggyeket a lé nem lepi el, akkor igény szerint vízzel pótoljuk. Beletesszük a szegfűszegeket és az egész fahéjat. Pici sóval, cukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint ízesítjük.
  • Jól összeforraljuk.
  • A vaníliás pudingport elkeverjük a 2 dl tejjel, majd folyamatos kavarás mellett besűrítjük vele a szószunkat.
  • A végén hozzákeverjük a 2 evőkanál tejfölt.
  • Melegen és hidegen egyaránt fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

A cékla magas ásványianyag tartalma bújik meg ebben az üde szendvicskrémben, ami tökéletes színfoltja lehet egy hétköznapi reggelinek.

Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .