Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 4 db közepes alma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 1 csapott ek. fahéj
  • 3 db tojás
  • 30 dkg darált mák

Elkészítés:

  • Kezdésként az almákat megpucoljuk, lereszeljük és cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Félretesszük és megvárjuk, hogy levet eresszen.
  • A tojásokat egy robotgép segítségével felverjük. Az almát kinyomkodjuk, a levét leöntjük. A mákhoz hozzáadjuk az édesítőszert és ledaráljuk. Lehetőleg ne folyékony édesítőszert használjunk, hanem inkább port, leginkább xilitet vagy eritritet.
  • A darált mákot összevegyítjük a befűszerezett almával, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásokat is, majd hozzáadjuk a sütőport.
  • Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, beleöntjük a masszát, és 170°-on, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Forró meggylekvárral az igazi.

Fanni Fanni
megosztás

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .