Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 5 dkg vaj
  • kb. 0,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj (a kenéshez)
  • cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tejet és tojást. Jól elkeverjük. Lassan, folyamatosan eldolgozva belekeverjük a lisztet, és jól kezelhető tésztát kapunk.
  • A tésztát téglalap alakúvá nyújtjuk, körülbelül 4-5 mm vastagsággal.
  • Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével, amit előzőleg ízlés szerinti arányban előkészítünk. (Használhatunk helyette már elkészített, cukrozott kakaóport is). Ekkor a tészta 2 oldalát középre hajtjuk, picit rálapítjuk, és ezt is megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaóval.
  • Következő lépésként hosszában félbe hajtjuk, szintén megkenjük vajjal és megszórjuk kakaóval. Végül pedig keresztben hajtjuk félbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük olvasztott vajjal a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 160°-on, 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Tálalásnál a tetejét porcukorral hintjük meg.
Fanni Fanni

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .