Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 5 dkg vaj
  • kb. 0,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj (a kenéshez)
  • cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tejet és tojást. Jól elkeverjük. Lassan, folyamatosan eldolgozva belekeverjük a lisztet, és jól kezelhető tésztát kapunk.
  • A tésztát téglalap alakúvá nyújtjuk, körülbelül 4-5 mm vastagsággal.
  • Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével, amit előzőleg ízlés szerinti arányban előkészítünk. (Használhatunk helyette már elkészített, cukrozott kakaóport is). Ekkor a tészta 2 oldalát középre hajtjuk, picit rálapítjuk, és ezt is megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaóval.
  • Következő lépésként hosszában félbe hajtjuk, szintén megkenjük vajjal és megszórjuk kakaóval. Végül pedig keresztben hajtjuk félbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük olvasztott vajjal a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 160°-on, 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Tálalásnál a tetejét porcukorral hintjük meg.
Fanni Fanni
megosztás

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .