Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 40 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 4

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 5 dkg vaj

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj (a kenéshez)
  • cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tejet és tojást. Jól elkeverjük. Lassan, folyamatosan eldolgozva belekeverjük a lisztet, és jól kezelhető tésztát kapunk.
  • A tésztát téglalap alakúvá nyújtjuk, körülbelül 4-5 mm vastagsággal.
  • Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével, amit előzőleg ízlés szerinti arányban előkészítünk. (Használhatunk helyette már elkészített, cukrozott kakaóport is). Ekkor a tészta 2 oldalát középre hajtjuk, picit rálapítjuk, és ezt is megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaóval.
  • Következő lépésként hosszában félbe hajtjuk, szintén megkenjük vajjal és megszórjuk kakaóval. Végül pedig keresztben hajtjuk félbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük olvasztott vajjal a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 160°-on, 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Tálalásnál a tetejét porcukorral hintjük meg.
Fanni Fanni

Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Finom, gyors, egészséges, banános.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .