Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet
  • 5 dkg vaj
  • kb. 0,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 10 dkg vaj (a kenéshez)
  • cukor
  • kakaópor

Elkészítés:

  • A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, tejet és tojást. Jól elkeverjük. Lassan, folyamatosan eldolgozva belekeverjük a lisztet, és jól kezelhető tésztát kapunk.
  • A tésztát téglalap alakúvá nyújtjuk, körülbelül 4-5 mm vastagsággal.
  • Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaópor és cukor keverékével, amit előzőleg ízlés szerinti arányban előkészítünk. (Használhatunk helyette már elkészített, cukrozott kakaóport is). Ekkor a tészta 2 oldalát középre hajtjuk, picit rálapítjuk, és ezt is megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaóval.
  • Következő lépésként hosszában félbe hajtjuk, szintén megkenjük vajjal és megszórjuk kakaóval. Végül pedig keresztben hajtjuk félbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Megkenjük olvasztott vajjal a tetejét. Előmelegített sütőben, körülbelül 160°-on, 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Tálalásnál a tetejét porcukorral hintjük meg.
Fanni Fanni
megosztás

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.