Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 20- 25 db
Hozzávalók:
A tésztához:
20dkgvaj
1csapott tk.só
40dkgliszt
3dbtojás sárgája
1csipetőrölt fekete bors
1dltej
10dkgsajt + füstölt sajt vegyesen
A tetejére:
1dbtojás
ízlés szerintmák
ízlés szerintköménymag
ízlés szerintnapraforgó mag
ízlés szerintsajt/füstölt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitájuk, a vajat megolvasztjuk és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót,a tejet és a reszelt sajtokat. Ízlés szerint pluszban borssal ízesíthetjük. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk ki. Annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni 20-40 percig fagyasztóban pihentethetjük. A pihentetés után 2×2 cm-es kockákra vágjuk fel.
A kockák tetejét megkenjük 1 felvert tojással. Ízlés szerint szórjuk meg sajttal, köménnyel, mákkal esetleg napraforgómaggal.
Előmelegített sütőben 180°-on 30 perc alatt készre sütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…