Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Adag: 25 - 30 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet
  • 1 db citrom reszelt héja + egy pici leve
  • 15 - 20 dkg szeletelt/darált mandula / dió / mogyóró /mák ...

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
  • Ezt követően a kockára vágott szobahőmérsékletű vajjal a lisztes egyveleget elmorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéját és levét, majd alaposan összegyúrjuk.
  • Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkán kívánt vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, a közepükbe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
  • A tojások fehérjét egy picit felverjük, megkenjük velük a kiszaggatott tésztánk szélét, megforgatjuk ízlés szerint szeletelt/ daráltmandulában, dióban, mogyoróban, mákban... és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • A közepükbe egy kiskanál lekvárt teszünk.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .