Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 1 pohár

Hozzávalók:

  • 3 - 4 ek. mascarpone
  • 1 ek. tejszín
  • 5 - 6 db nagyobb szem eper
  • ízlés szerint cukor/ édesítő/vaníliás cukor
  • 2 - 3 ek. eperszörp
  • 1 - 2 ek. víz

Elkészítés:

  • Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk.
  • Felforraljuk és a forrásban lévő keverékhez a felaprított eprek felét hozzáadjuk, majd pár percig főzzük.
  • Közben a mascarpone-t ízlés szerint cukorral ízesítjük és az 1 evőkanál tejszínnel kikeverjük.
  • Az epreket a szörpből egy villa segítségével a pohár aljára szedjük, a mascarpone-s krémmel feltöltjük, a tetejét pedig a maradék eperrel díszítjük.
  • Hűtőben pihentetjük, hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Tökéletes választás egy hétvégi reggeli kávé mellé. A kakaós tészta és a mogyoróvaj nagyon jól passzol egymáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .