Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Rózsafánk sütő

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db közepes méretű tojás
  • egy csipet
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 3 dkg cukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet (átszitálva) ügyelve arra, hogy a tésztánk megfelelő sűrűségű legyen. Körülbelül olyan, mint a palacsintatészta.Hozzákeverjük a csipet sót és a szódabikarbónát.
  • Jól kikeverjük, hogy sima, csomómentes masszát kapjunk.
  • Egy lábasban olajat hevítünk, amibe a fent említett sütőformát belehelyezzük, biztosítva ezzel azt, hogy felvegye a tésztát.
  • Tehát, ha az olaj és a nagyrózsa forma felmelegedett, akkor a formát tésztában megmártjuk és az olajba helyezzük, hogy megsüljön.
  •  A mártásnál ügyeljünk arra, hogy maradjon ki szabad, tésztamentes rész, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  • Körülbelül 1 perc alatt készre sütjük, szalvétára, vagy papírtörlőre helyezzük, hogy le tudjon itatódni róla a felesleges olaj.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
  • Esetleges módon a porcukrot vaníliás cukorral, vagy esetleg fahéjas porcukorral is helyettesíthetjük, így még finomabbá tehetjük a fánkunkat.

 

Fanni Fanni
megosztás

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .