Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • Rózsafánk sütő

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db közepes méretű tojás
  • egy csipet
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 3 dkg cukor

A sütéshez:

  • olaj

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet (átszitálva) ügyelve arra, hogy a tésztánk megfelelő sűrűségű legyen. Körülbelül olyan, mint a palacsintatészta.Hozzákeverjük a csipet sót és a szódabikarbónát.
  • Jól kikeverjük, hogy sima, csomómentes masszát kapjunk.
  • Egy lábasban olajat hevítünk, amibe a fent említett sütőformát belehelyezzük, biztosítva ezzel azt, hogy felvegye a tésztát.
  • Tehát, ha az olaj és a nagyrózsa forma felmelegedett, akkor a formát tésztában megmártjuk és az olajba helyezzük, hogy megsüljön.
  •  A mártásnál ügyeljünk arra, hogy maradjon ki szabad, tésztamentes rész, így könnyebb lesz vele dolgozni.
  • Körülbelül 1 perc alatt készre sütjük, szalvétára, vagy papírtörlőre helyezzük, hogy le tudjon itatódni róla a felesleges olaj.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
  • Esetleges módon a porcukrot vaníliás cukorral, vagy esetleg fahéjas porcukorral is helyettesíthetjük, így még finomabbá tehetjük a fánkunkat.

 

Fanni Fanni

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Ha a hűvösebb hónapokban sem szeretnénk lemondani a fagyis desszertekről, akkor tökéletes megoldás lehet ez az őszies verzió.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .