A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg apróra vágott bacon vagy sonka
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • snidling
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • 3 csapott ek. liszt
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint zöldborsó
  • 7 dkg trappista sajt
  • 7 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

  • Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.Ha borsóval szeretnénk feldobni, abban az esetben 10 percig lobogó vízben előfőzzük azt.
  • Amíg a tészta és a borsó készül, hozzá is láthatunk a mártáshoz.
  • Az előre felkockázott bacont vagy sonkát egy kevés olajon megfuttatjuk. Miután elkezdett pirulni hozzáadjuk az 5 dkg vajat. Ha a vaj felhevült rászórjuk a lisztet, és addig melegítjük, míg habozni nem kezd. Az 5 dl tejet  kisebb adagonként öntjük hozzá, és fakanállal, de leginkább kézi habverővel keverjük csomómentes, sima állagúra.
  • Ebben a fázisban  tulajdonképp egy besamelmártást készítünk, amit ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, esetleg szerecsendióval, valamint a 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomó segítségével a mártásunkhoz adjuk.
  • A forró mártáshoz hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, ami a tészta lelkét képezi. Minél többféle sajtot használunk, a tésztánk annál finomabb lesz. Végül hozzáadjuk az előre megfőzött zöldborsót is.
  • A leszűrt tésztát óvatosan a sajtos mártáshoz keverjük, a tetejét sajttal és snidlinggel díszítjük.

Fanni Fanni

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .