A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg apróra vágott bacon vagy sonka
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • snidling
  • 3 - 4 gerezd fokhagyma
  • 3 csapott ek. liszt
  • 5 dl tej
  • ízlés szerint zöldborsó
  • 7 dkg trappista sajt
  • 7 dkg cheddar sajt
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

  • Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.Ha borsóval szeretnénk feldobni, abban az esetben 10 percig lobogó vízben előfőzzük azt.
  • Amíg a tészta és a borsó készül, hozzá is láthatunk a mártáshoz.
  • Az előre felkockázott bacont vagy sonkát egy kevés olajon megfuttatjuk. Miután elkezdett pirulni hozzáadjuk az 5 dkg vajat. Ha a vaj felhevült rászórjuk a lisztet, és addig melegítjük, míg habozni nem kezd. Az 5 dl tejet  kisebb adagonként öntjük hozzá, és fakanállal, de leginkább kézi habverővel keverjük csomómentes, sima állagúra.
  • Ebben a fázisban  tulajdonképp egy besamelmártást készítünk, amit ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, esetleg szerecsendióval, valamint a 4 gerezd fokhagymát fokhagymanyomó segítségével a mártásunkhoz adjuk.
  • A forró mártáshoz hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, ami a tészta lelkét képezi. Minél többféle sajtot használunk, a tésztánk annál finomabb lesz. Végül hozzáadjuk az előre megfőzött zöldborsót is.
  • A leszűrt tésztát óvatosan a sajtos mártáshoz keverjük, a tetejét sajttal és snidlinggel díszítjük.

Fanni Fanni

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .