Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 10 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csomag tészta (350-400g)
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 - 4 ek. reszelt parmezán sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg bacon
  • olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés:

  • A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.
  • Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.
  • Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.
  • A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.
  • A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.
  • Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.

 

Fanni Fanni

Egy gyors és finom carbonara recept, ami az első elkészítést követően garantáltan bekerül a repertoárba.

Falatnyi Kína- egy szürke hétköznap színfoltja.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .