Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csomag tészta (350-400g)
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 - 4 ek. reszelt parmezán sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg bacon
  • olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés:

  • A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.
  • Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.
  • Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.
  • A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.
  • A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.
  • Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.

 

Fanni Fanni
megosztás

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .