Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra10 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
3dbnagyobb cukkini
1csomagtészta (350-400g)
1dobozfőzőtejszín
2 - 3gerezdzúzott fokhagyma
3 - 4ek.reszelt parmezán sajt
1dbtömlős krémsajt
10dkgbacon
olíva olaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintételízesítő
reszelt sajt
liszt
Elkészítés:
A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.
Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.
Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.
A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.
Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…