Zöldséges tekercs Baconbe tekert gombafejek Diós tetejű linzer Meggyszósz Hogyan dolgozzuk fel az articsókát? Ajvár Császárné pizzája Teljes kiőrlésű kenyér Pirítós egy picit másképp

Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csomag tészta (350-400g)
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3-4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 kis csomag bacon (10 dkg)
  • olíva olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés:

A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.

Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.

Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.

A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.

Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.

Egy gyors és finom carbonara recept, ami az első elkészítést követően garantáltan bekerül a repertoárba.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..