Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb cukkini
  • 1 csomag tészta (350-400g)
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 - 4 ek. reszelt parmezán sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 10 dkg bacon
  • olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés:

  • A cukkinit egy késes aprító segítségével felaprítjuk. Közben a kockára vágott bacont egy kevés olíva olajon megfuttatjuk, majd ehhez adjuk hozzá a felaprított cukkinit.
  • Miután ez megpuhult hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős krémsajtot, a 3-4 evőkanál parmezán sajtot és a zúzott fokhagymát.
  • Sóval, borssal és ételízesítővel ízlés szerint ízesítjük. Szükség esetén liszttel még sűríthetünk a mártásunkon.
  • A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, amihez hozzáadunk egy pár csepp olíva olajat.
  • A megfőtt tésztát lecsepegtetjük, és a mártáshoz keverjük.
  • Tálaláskor reszelt sajtot és ízlés szerint esetleg snidlinget szórunk rá.

 

Fanni Fanni

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .