A gorgonzola nagyon jól harmonizál a füstölt lazaccal, amit a cukkini lágysága tesz teljessé.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag pappardelle tészta (450g)
  • 3 csomag füstölt lazac szelet (150g)
  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • egy csipetnyi parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • olaj
  • 10 - 15 dkg gorgonzola
  • 2 - 3 dl főzőtejszín
  • koktélparadicsom

Elkészítés:

  • A cukkinit nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük, majd egy serpenyőben pár csepp olajon puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymákat is. Mikor kellően megpuhult főzőtejszínnel felöntjük, és a lereszelt gorgonzolával, valamint a parmezánnal besűrítjük, összeforraljuk.
  • Közben a tésztát lobogó, sós vízben, pár csepp olaj hozzáadásával készre főzzük. A füstölt lazacot apró kockára vágjuk, majd néhány csepp olajat felhevítünk, és azon egy picit megfuttatjuk. Ha a tészta megfőtt, a szósszal jó összeforgatjuk.
  • A lazac visszamaradt zsiradékában néhány szem koktélparadicsomot elfelezünk és egy picit megfuttatunk. A tálalásnál a tésztára igény szerint lazacdarabokat teszünk, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, megszórjuk friss petrezselyemmel, egy pici parmezánnal, és ízlés szerint citrommal fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .