A gorgonzola nagyon jól harmonizál a füstölt lazaccal, amit a cukkini lágysága tesz teljessé.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra
Adag: 4fő
Hozzávalók:
1csomagpappardelle tészta (450g)
3csomagfüstölt lazac szelet (150g)
2dbközepes méretű cukkini
2 - 3gerezdfokhagyma
egy csipetnyiparmezán
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintpetrezselyem
olaj
10 - 15dkggorgonzola
2 - 3dlfőzőtejszín
koktélparadicsom
Elkészítés:
A cukkinit nagylyukú reszelő segítségével lereszeljük, majd egy serpenyőben pár csepp olajon puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal ízesítjük. Belereszeljük a fokhagymákat is. Mikor kellően megpuhult főzőtejszínnel felöntjük, és a lereszelt gorgonzolával, valamint a parmezánnal besűrítjük, összeforraljuk.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben, pár csepp olaj hozzáadásával készre főzzük. A füstölt lazacot apró kockára vágjuk, majd néhány csepp olajat felhevítünk, és azon egy picit megfuttatjuk. Ha a tészta megfőtt, a szósszal jó összeforgatjuk.
A lazac visszamaradt zsiradékában néhány szem koktélparadicsomot elfelezünk és egy picit megfuttatunk. A tálalásnál a tésztára igény szerint lazacdarabokat teszünk, ráhelyezzük a koktélparadicsomokat, megszórjuk friss petrezselyemmel, egy pici parmezánnal, és ízlés szerint citrommal fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…