Igazán omlós, puha tészta. A fűszeres tejföl és az ananász nagyon jó összhangban van egymással, amit a sonka és a füstölt sajt tesz igazán tökéletessé.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • pici
  • 0,5 dl tej
  • pici cukor

A töltelékhez:

  • 4 - 5 db ananászkarika
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tömlőssajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint oregánó

A tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

  • Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, a tojást, a vajat, a tejfölt és a sót is. Jól összegyúrjuk, és rugalmas tésztát kapunk.
  • Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a sonkát és az ananászt összevágjuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölhöz hozzáadjuk a krémsajtot, és a fűszerekkel beízesítjük.
  • Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel megszórjuk az ananásszal, sonkával és a sajttal is.
  • Feltekerjük, háromszögekre vágjuk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
  • A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  • Másnap is finom, puha marad.
Fanni Fanni

Nagyon puha a tésztája a túrónak köszönhetően, a hagyma pedig pikáns ízt kölcsönöz neki.

Sajtostallér recept, sajtostallér sütőhöz.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .