Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • kb. 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A rizst kimérjük, egy szűrön átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, illetve majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.
  • Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk,hogy megpuhuljon.
  • Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.
  • Ha megfőtt, akkor beleforgatjuk a kukoricát és köretként tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.