Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • kb. 5 dkg vaj

Elkészítés:

  • A rizst kimérjük, egy szűrön átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, illetve majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.
  • Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk,hogy megpuhuljon.
  • Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.
  • Ha megfőtt, akkor beleforgatjuk a kukoricát és köretként tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .