Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb méretű édesburgonya
  • 4 szelet serrano sonka
  • 15 dkg füstölt sajt/pár kocka feta sajt
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 db tömlős krémsajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 db kisebb fej lilahagyma
  • 1 db paradicsom
  • friss petrezselyem
  • pár csepp extra szűz olíva olaj

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítjük 180-190°-ra. A burgonyákat egy kefe segítségével jó alaposan megtisztítjuk, megmossuk, egy villával jól megszurkáljuk és a sütőbe tesszük. Körülbelül 35-40 perc alatt megsütjük, annyira, hogy ki tudjuk vájni a közepüket úgy, hogy ne essenek szét.
  • Tehát a megsült burgonyákat kettévágjuk és a belsejüket egy kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy a héján maradjon akkora réteg, hogy megtartsa a csónakokat.  A batáta belsejét jól összetörjük és hozzáadjuk a krémsajtot, majd jól kikeverjük. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. A füstölt sajtot apró kockákra vágjuk és a masszához adjuk. Ezt ízlés szerint fetasajttal is helyettesíthetjük.
  • A sonkát pár csepp olívaolajon megpirítjuk és egyet-egyet a már megtöltött édesburgonyára fektetünk. Az egyik fej lilahagymát felkarikázzuk és a sonkasütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk, majd a sonka tetejére halmozzuk.
  • A 20 dkg trappista sajtot lereszeljük és a megtöltött édesburgonyákra szórjuk. Ekkor a burgonyákat visszahelyezzük a sütőbe és addig sütjük, míg a tetejükön a sajt meg nem pirul.
  • Friss lilahagyma kockákkal, apróra vágott paradicsommal és friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Melegen és hidegen is egyaránt kiváló.

 

Fanni Fanni
megosztás

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Ropogósra sütött szezonális grillcsirkecomb- az egyik kedvencünk.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .