Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • ízlés szerint

A bundához:

  • 30 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 50 ml olaj
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 4 cm hosszú, viszonylag keskenyebb, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor elkészítjük a masszát.
  • A 4 db tojást egy keverőtálba felütjük, elvegyítjük és hozzáadjuk a krémsajtot, amivel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is és addig keverjük, amíg egynemű, csomómentes tésztát nem kapunk.  (Sűrűbb lesz, mint a palacsinta tészta)
  • Az előzőleg felvágott csirkecsíkokat beleforgatjuk a masszába,és egy kicsit állni hagyjuk őket.
  • Forró olajban sütjük készre, majd szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
Fanni Fanni
megosztás

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.