Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

 

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Pihentetés 5 days
Összesen: 5 days 1 óra
Adag: 2 kis üveg

Hozzávalók:

  • 1 - 2 fej káposzta
  • 1 nagyobb csokor kapor
  • 1 - 2 szelet (ha van, akkor kovászos) kenyér
  • víz

Elkészítés:

  • A káposztát legyaluljuk.
  • Egy nagyobb üveg aljára (2literes/5 literes) egy nagyobb csokor kaprot helyezünk.
  • Erre rátesszük a káposztàt.
  • Felöntjük az előzőleg elkészített sós vízzel. (Kb 2 dkg/liter)
  • A tetejét lezárjuk 1-2 szelet kenyérrel. / Helyettesíthetjük burgonya szeletekkel, vagy akár 2-3 evőkanál kovásszal is.
  • Lefedjük egy tányérral.
  • Viszonylag napos helyen tartjuk, nálam kb. félárnyékban volt. (De elméletileg a konyhapulton is be fog érni, csak ott egy kicsit lassabban)
  • Kb. 5 napig érleljük, majd kisüvegekbe tesszük, felöntjük a leszűrt lével, és hűtőben tàroljuk.
Fanni Fanni
megosztás

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .