Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 4 - 6 szelet füstölt szalonna
  • 5 -6 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük. Megmossuk, a bőrét leszedjük, kifilézzük, majd a közepére egy hegyes késsel akkora lyukat fúrunk, amibe bele tudjuk nyomni a kolbászt. A húst tehát megtöltjük a füstölt kolbásszal.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymából ízlés szerint 2-3 gerezdet zúzott formában a húsra kenhetünk, a maradékot pedig a húsba tűzdelhetjük apróbb darabokra vágva.
  • Egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, majd beborítjuk füstölt szalonnával.
  • Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben körülbelül 40-50 percig sütjük 170°-on, majd a fóliát levéve további 20-30 percig pirosra sütjük.
  • Kukoricás rizst készítettem hozzá.

Fanni Fanni
megosztás

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .