Egy kókuszlisztes finomság a sok közül.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához: (a bögre mérete 1,5 dl)

  • 2 db tojás
  • 1 - 2 csepp vanília aroma
  • egy csipet
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 0,5 bögre kókuszvirág cukor
  • 1 bögre kókuszliszt

A hempergetéshez:

  • 2 - 3 tk. fahéj
  • ígény szerint kókuszvirág cukor

Elkészítés:

  • A lisztet, a sót, a cukrot, a vanília aromát, a 2 tojást és a kókuszzsírt jól összedolgozzuk. Ha szükséges igény szerint a lisztet vagy a zsírt pótoljuk. Közepes méretű golyókat formálunk  belőle.
  • A hempergetéshez a fahéjat összevegyítjük a kókuszvirág cukorral és a golyókat beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 180°-on, 15 percig sütjük.

Fanni Fanni

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .