Egy kókuszlisztes finomság a sok közül.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához: (a bögre mérete 1,5 dl)

  • 2 db tojás
  • 1 - 2 csepp vanília aroma
  • egy csipet
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 0,5 bögre kókuszvirág cukor
  • 1 bögre kókuszliszt

A hempergetéshez:

  • 2 - 3 tk. fahéj
  • ígény szerint kókuszvirág cukor

Elkészítés:

  • A lisztet, a sót, a cukrot, a vanília aromát, a 2 tojást és a kókuszzsírt jól összedolgozzuk. Ha szükséges igény szerint a lisztet vagy a zsírt pótoljuk. Közepes méretű golyókat formálunk  belőle.
  • A hempergetéshez a fahéjat összevegyítjük a kókuszvirág cukorral és a golyókat beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 180°-on, 15 percig sütjük.

Fanni Fanni

Inkább egy gyümölcszseléhez hasonlít az állaga, de ízre nagyon finom.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .