Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 12 -15 db

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet
  • ízlés szerint vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A zabpelyhet száraz serpenyőkben egy kicsit megpirítjuk, majd várunk egy kicsit,hogy hűljön.
  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a nádcukrot, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a sót, a vanília aromát és a kihűlt zabhelyzet is.
  • Jól összedolgozzuk.
  • A formázás nálam úgy történt, hogy egy tiszta tálcára sütőpapírt fektettem, amin egyenletesen kilapítottam. Közepes„pogácsaszaggató”-val kiszaggattam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, körülbelül 150 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  • Másnap is finom marad.
Fanni Fanni
megosztás

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Az alma mindig jó párosítás tud lenni a dióval. Ez mutatkozik meg ebben a csavart sütiben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .