Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 1 tepsi (kb. 20x30cm)

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • egy csipet
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • kb. 2,5 dl tej
  • kb. 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • egy csipet
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • pár csepp rumaroma (elhagyható)

Elkészítés:

Tészta:
  • A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport és jól elkeverjük.Közben a tojásokat ketté választjuk.
  • A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, beletesszük aszobahőmérsékletű vajat, a sót és a citromhéjat is.
  • A fehérjéből pedig egy pici sóval kemény habot verünk. A tojássárgás keverékhezhozzáadjuk a liszteset, majd miután egyneművé vált az előzőleg keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, (kb. 20x30cm-es), és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
  • Amíg a tészta kihűl elkészítjük a krémet is.
Krém:
  • Kb. 1 dl hideg tejbe elkeverjük a lisztet, a vaníliás cukrot,a cukrot és a sót is. A megmaradt kb. 1,5 dl tejet felforraljuk, majd óvatosan,fokozatosan hozzákeverjük a lisztes masszához, és folyamatosan kevergetve, addigfőzzük, míg be nem sűrűsödik.
  • A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héjat, és ízlésszerint a rumaromát is.
  • Amíg a krém kihűl a tejszínhabot keményre verjük, és a teljesen hideg krémbe beleforgatjuk.
Összeállítás:
  • Amikor mind a tésztánk, mind pedig a krémünk kellően hideg,akkor a tésztát ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel a tetejét pedig porcukorral megszórjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

A sokak által mumusként kezelt népszerű étel általam sűrűn készített változata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .