Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 4 rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. étolaj
  • 1 csipet

A tetejére:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepére helyezzük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a tejfölt, a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot is. A langyos tejet pedig folyamatosan adagolva a kalácsnál picit lágyabb tésztát készítünk.
  • Körülbelül 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
  • A kelesztést követően 4 egyforma cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Ha nyújtófával már nem tudjuk vékonyabbra, akkor érdemes kézzel is finoman húzni rajta, mert engedni fog a tészta. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük (túró, alma, meggy, túró-meggy…).
  • Lisztezett-zsírozott tepsibe helyezzük. A tetejüket  tejföl-olaj keverékével vékonyan megkenjük.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés:

Ha olyan tölteléket használunk, ami esetleg levet ereszthet, mint például az alma, akkor érdemes a tésztát meghinteni vékonyan búzadarával, hogy felszívja az esetleges felesleget, így nem fog elázni.
Fanni Fanni

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

Könnyű, krémes, gyümölcsös. Barack helyett más gyümölcs is használható.

Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .