Ezzel az egyszerű és gyors recepttel bárki egy finom rétest varázsolhat a konyhába, amely össze sem hasonlítható a bolti réteslappal, és hasonló társaival.

Előkészület: 1 hour
Főzés/Sütés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 40 minutes
Adag: 4 rúd

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek. étolaj
  • 1 csipet

A tetejére:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszt közepére helyezzük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a tejfölt, a csipet sót, a cukrot és a vaníliás cukrot is. A langyos tejet pedig folyamatosan adagolva a kalácsnál picit lágyabb tésztát készítünk.
  • Körülbelül 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
  • A kelesztést követően 4 egyforma cipóra osztjuk. Lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Ha nyújtófával már nem tudjuk vékonyabbra, akkor érdemes kézzel is finoman húzni rajta, mert engedni fog a tészta. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük (túró, alma, meggy, túró-meggy…).
  • Lisztezett-zsírozott tepsibe helyezzük. A tetejüket  tejföl-olaj keverékével vékonyan megkenjük.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt pirosra sütjük.

Megjegyzés:

Ha olyan tölteléket használunk, ami esetleg levet ereszthet, mint például az alma, akkor érdemes a tésztát meghinteni vékonyan búzadarával, hogy felszívja az esetleges felesleget, így nem fog elázni.
Fanni Fanni

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..