Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 10 dkg túró
  • 0,5 kk. sütőpor
  • ízlés szerint
  • 3 db tojás

A tetejére:

  • fokhagyma
  • sajt
  • tejföl

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztjuk. A túrót sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük.
  • A fehérjéből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal a túrós masszához keverjük.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsibe igény szerinti adagokat teszünk.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 15 perc alatt készre sütjük.
  • A tetejét fokhagymával (igény szerint vajas fokhagymával) megkenjük. Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

A bacon egy roppanós kabátot ad a gombának, a sajt pedig krémessé, lággyá teszi.

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.