Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 2

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 10 dkg túró
  • 0,5 kk. sütőpor
  • ízlés szerint
  • 3 db tojás

A tetejére:

  • fokhagyma
  • sajt
  • tejföl

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztjuk. A túrót sózzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük.
  • A fehérjéből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal a túrós masszához keverjük.
  • Egy sütőpapírral bélelt tepsibe igény szerinti adagokat teszünk.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 15 perc alatt készre sütjük.
  • A tetejét fokhagymával (igény szerint vajas fokhagymával) megkenjük. Tejföllel, reszelt sajttal fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .