Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
0 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 1 db répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg darált dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint majoranna
  • olaj - a kenéshez

Elkészítés:

  • A reszelő nagylyukú oldalával kell lereszelnünk a cukkinités a répát. A hagymát apró kockákra vágjuk, amit egy pici olajon megpirítunk.
  • Hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és a diót is.
  • Ízlés szerint fűszerezzük, a fokhagymát is hozzáadjuk.
  • Addig pirítjuk, míg a nedvesség nagyobb része el nem párolog,majd belekeverjük a sajtot is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amit előtte egy picit megolajozunk.
  • A tetejét is megkenjük egy pici olajjal, és előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Egészséges ropogtatni való a délutáni film mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .