Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
0 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 1 db répa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg darált dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint majoranna
  • olaj - a kenéshez

Elkészítés:

  • A reszelő nagylyukú oldalával kell lereszelnünk a cukkinités a répát. A hagymát apró kockákra vágjuk, amit egy pici olajon megpirítunk.
  • Hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a tojást és a diót is.
  • Ízlés szerint fűszerezzük, a fokhagymát is hozzáadjuk.
  • Addig pirítjuk, míg a nedvesség nagyobb része el nem párolog,majd belekeverjük a sajtot is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, amit előtte egy picit megolajozunk.
  • A tetejét is megkenjük egy pici olajjal, és előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, 25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .