Önálló ételként is megállja a helyét, de köretként is kiváló.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 8db
Hozzávalók:
8dbédesburgonya
20dkgkecskesajt
ízlés szerintsó
ízlés szerint őrölt fekete bors
szezámmag
petrezselyem
kókuszolaj/olívaolaj spray
Elkészítés:
Az édesburgonyákat alaposan megmosom, a héjukat is megdörzsölöm.
Félbevágom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Olajsprayvel befújom. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon addig sütöm, míg teljesen puha nem lesz. Ez kb. 30 perc.
Miután megsült, megvárom, hogy kihüljön, a belsejét egy villával jó alaposan összetöröm. Ízlés szerinti mennyiségű kecskesajtot teszek rá, és elkeverem az összetört édesburgonyával.
A tetejét megszóróm apróra vágott petrezselyemmel,szezámmaggal és megcsurgatom egy pici olíva olajjal.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…