Krémes, lágy, húsmentes.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 12 db tojás
  • 4 db zsemle
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

  • 10 tojást keményre főzünk és kihűtjük. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk. A hagymát felaprítjuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk. A gombát és a petrezselymet apróra szeleteljük majd az üveges hagymához adjuk és puhára dinszteljük.
  • Apríthatunk rá 1-2 gerezd fokhagymát is.
  • Sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel ízesítjük.
  • A főtt tojást felkockázzuk, a zsemlét kicsavarjuk és a gombához adjuk. A fűszereket szükség szerint pótoljuk. A megmaradt két nyers tojást ráütjük és jól összeforgatjuk.
  • Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük.
  • Előmelegített sütőben 170°-on, fólia alatt 30 percig sütjük. A fólia levételét követően pedig megpirítjuk. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Ha kevés időnk van elkészíteni, akkor a gyorsabb változathoz a főtt tojás helyett rántottát készítünk. Azzal is tökéletesen működik és nagyon finom.

Fanni Fanni

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .