Krémes, lágy, húsmentes.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 12 db tojás
  • 4 db zsemle
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

  • 10 tojást keményre főzünk és kihűtjük. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk. A hagymát felaprítjuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk. A gombát és a petrezselymet apróra szeleteljük majd az üveges hagymához adjuk és puhára dinszteljük.
  • Apríthatunk rá 1-2 gerezd fokhagymát is.
  • Sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel ízesítjük.
  • A főtt tojást felkockázzuk, a zsemlét kicsavarjuk és a gombához adjuk. A fűszereket szükség szerint pótoljuk. A megmaradt két nyers tojást ráütjük és jól összeforgatjuk.
  • Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük.
  • Előmelegített sütőben 170°-on, fólia alatt 30 percig sütjük. A fólia levételét követően pedig megpirítjuk. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Ha kevés időnk van elkészíteni, akkor a gyorsabb változathoz a főtt tojás helyett rántottát készítünk. Azzal is tökéletesen működik és nagyon finom.

Fanni Fanni
megosztás

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .