Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

 

Előkészület: 50 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 30 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 ek. porcukor

A töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 10 ek. porcukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 10 ek. porcukor

Elkészítés:

  • Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot,végül a sertészsírt és az 1 dl tejet is. Ezeket alaposan összegyúrjuk, majd 3 lapot készítünk, amit vékonyra nyújtvaa tepsi hátulján fogunk megsütni.
  • Az egyik lapot közvetlenül sütés után összemorzsoljuk, szükségünk lesz rá a töltelékhez. A töltelékhez a 2 dl tejhez hozzáadjuk a 2csomag vaníliás cukrot és a rumot, amit jól elkeverünk. Ezzel meglocsoljuk az összetört tésztát, és hozzákeverjük a 6 evőkanál baracklekvárt is.
  • Közben a vajat a porcukorral és a kakaó porral habosra keverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor ezt és a korábban elkészített összetört laposmasszát elegyítjük.
  • A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is. Ha a hab már megfelelő keménységű, akkor gőz fölött fejezzük be a hab elkészítését, szép fényesre „főzzük”.
  • Végül pedig összeállítjuk a süteményt. A két megmaradt lapközé egyenletesen betöltjük a masszát, majd a tetejére helyezzük a keményre felvert tojáshabot.
  • Másnapig pihentetjük, ekkorra fog kellően megpuhulni asütemény.
Fanni Fanni

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .