A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 4 perc
Összesen: 4 perc
Adag: 1 adag

Hozzávalók:

  • 1 db tojás (a lehető legfrissebb tojást használjuk)
  • 1 csipetnyi
  • 1 - 1,5 liter víz

Elkészítés:

  • A vizet feltesszük forrni egy lábasba. Fontos, hogy nem lobogó vízzel kell dolgoznunk, hanem a legjobb az, ha a víz csak csendesen gyöngyözik, tehát pici buborékok sorakoznak az edény alján.
  • A tojást egy edényben előre feltörjük, ügyelve arra, hogy a sárgája egészben maradjon. Amint a víz eléri a kívánt állapotot, rögtön mehet is a vízbe.
  • Mielőtt beletesszük, előtte egyfajta örvényt készítünk, aminek a közepébe helyezzük a tojást és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt elkészüljön.
  • Közben egy pirítóst készítünk, amit vékonyan megkenünk Lurpak vajjal, salátaággyal gazdagítjuk, és már mehet és rá a buggyantott tojás. Snidlinggel díszíthetjük, vagy a tetejére frissen őrölt színes borsot szórunk.

Fanni Fanni

Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Gyors, könnyű nyári étel, az egyik kedvenc vacsoránk, amit szívesen fogyasztunk a kertben ücsörögve nyári estéken.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .