A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 4 perc
Összesen: 4 perc
Adag: 1 adag

Hozzávalók:

  • 1 db tojás (a lehető legfrissebb tojást használjuk)
  • 1 csipetnyi
  • 1 - 1,5 liter víz

Elkészítés:

  • A vizet feltesszük forrni egy lábasba. Fontos, hogy nem lobogó vízzel kell dolgoznunk, hanem a legjobb az, ha a víz csak csendesen gyöngyözik, tehát pici buborékok sorakoznak az edény alján.
  • A tojást egy edényben előre feltörjük, ügyelve arra, hogy a sárgája egészben maradjon. Amint a víz eléri a kívánt állapotot, rögtön mehet is a vízbe.
  • Mielőtt beletesszük, előtte egyfajta örvényt készítünk, aminek a közepébe helyezzük a tojást és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt elkészüljön.
  • Közben egy pirítóst készítünk, amit vékonyan megkenünk Lurpak vajjal, salátaággyal gazdagítjuk, és már mehet és rá a buggyantott tojás. Snidlinggel díszíthetjük, vagy a tetejére frissen őrölt színes borsot szórunk.

Fanni Fanni
megosztás

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .