A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 0 percperc
Főzés/Sütés: 4 percperc
Összesen: 4 percperc
Adag: 1adag
Hozzávalók:
1dbtojás (a lehető legfrissebb tojást használjuk)
1csipetnyisó
1 - 1,5litervíz
Elkészítés:
A vizet feltesszük forrni egy lábasba. Fontos, hogy nem lobogó vízzel kell dolgoznunk, hanem a legjobb az, ha a víz csak csendesen gyöngyözik, tehát pici buborékok sorakoznak az edény alján.
A tojást egy edényben előre feltörjük, ügyelve arra, hogy a sárgája egészben maradjon. Amint a víz eléri a kívánt állapotot, rögtön mehet is a vízbe.
Mielőtt beletesszük, előtte egyfajta örvényt készítünk, aminek a közepébe helyezzük a tojást és hagyjuk, hogy 3-4 perc alatt elkészüljön.
Közben egy pirítóst készítünk, amit vékonyan megkenünk Lurpak vajjal, salátaággyal gazdagítjuk, és már mehet és rá a buggyantott tojás. Snidlinggel díszíthetjük, vagy a tetejére frissen őrölt színes borsot szórunk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…