Vigyázat, gyorsan fogy! Érdemes dupla adaggal indítani!

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Eszközök:

  • gyalu

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya

A sütéshez

  • olaj

Ízesítéshez

  • fűszersó

Elkészítés:

  • A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és egy gyalu segítségével vékonyra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk őket legalább 30 percig, majd a vizet leöntjük.
  • Ezt követően egy papírtörlőre pakoljuk őket egyesével, egy másik papírtörlővel pedig befedjük, hogy szinte teljesen szárazak legyenek.
  • Közepesen forró olajba tesszük, ügyeljünk rá, hogy egyszerre csak annyi kerüljön az olajba, amennyi kényelmesen elfér.
  • Az első néhány percben hagyjuk, hogy picit keményedjen, távozzon belőle a víz, aztán kezdjük el óvatosan kavargatni.
  • Aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük ha elkészült, majd ízlés szerint ízesítjük. (Nálam most szarvasgombás só került rá.)
Fanni Fanni
megosztás

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .