Vigyázat, gyorsan fogy! Érdemes dupla adaggal indítani!

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Eszközök:

  • gyalu

Hozzávalók:

  • 6 db burgonya

A sütéshez

  • olaj

Ízesítéshez

  • fűszersó

Elkészítés:

  • A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és egy gyalu segítségével vékonyra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk őket legalább 30 percig, majd a vizet leöntjük.
  • Ezt követően egy papírtörlőre pakoljuk őket egyesével, egy másik papírtörlővel pedig befedjük, hogy szinte teljesen szárazak legyenek.
  • Közepesen forró olajba tesszük, ügyeljünk rá, hogy egyszerre csak annyi kerüljön az olajba, amennyi kényelmesen elfér.
  • Az első néhány percben hagyjuk, hogy picit keményedjen, távozzon belőle a víz, aztán kezdjük el óvatosan kavargatni.
  • Aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük ha elkészült, majd ízlés szerint ízesítjük. (Nálam most szarvasgombás só került rá.)
Fanni Fanni

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .