A levesbetéthez a lisztből, tojásból, pici só és igény szerinti víz hozzáadásával jól gyúrható tésztát készítünk. Egy fej hagymát lereszelünk, amit 1 evőkanál olajon megdinsztelünk, majd sóval, borssal és őrölt piros paprikával ízesítjük.
Jól összeforgatjuk.
A tésztát egy lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a masszával, szorosan feltekerjük, mint egy csigát, és kétujjnyi szélességű darabokra vágjuk.
A léhez 2 evőkanál olíva olajon megfuttatunk 1 fej hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott krumplit a petrezselymet és egy picit összesütjük.
Ha a zöldségek félig megpuhultak, akkor az előzőleg elkészített tésztákat belefőzzük a lébe, és akkor készült el a levesünk, ha a tészták is megpuhultak.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…