Instagram

Follow Me!

A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

Hozzávalók:

  • 5 db közepes méretű alma
  • 1 db birsalma
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint pici só
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Egy fazékban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízesítjük egy csipet sóval, ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pár csepp citromlevet is.

Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően az almákat egy szűrő segítségével turmixgépbe helyezzük, és egy pici főzőlé hozzáadásával pürésítjük, majd egy másik fazékba tesszük.

Ha ezzel meg vagyunk, akkor a főzőlé folyamatos adagolásával megfelelő sűrűségűre hígítjuk, hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk.

Nálunk most leveles tésztából fahéjas-cukros rudak sültek hozzá, ami nagyon jól passzolt a leveshez.

Otthon ízei Otthon ízei

Hagyományos, derecskei étel.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..