A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 db közepes méretű alma
  • 1 db birsalma
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint pici só
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint pár csepp citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Egy fazékban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízesítjük egy csipet sóval, ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pár csepp citromlevet is.
  • Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően az almákat egy szűrő segítségével turmixgépbe helyezzük, és egy pici főzőlé hozzáadásával pürésítjük, majd egy másik fazékba tesszük.
  • Ha ezzel meg vagyunk, akkor a főzőlé folyamatos adagolásával megfelelő sűrűségűre hígítjuk, hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk.
  • Nálunk most leveles tésztából fahéjas-cukros rudak sültek hozzá, ami nagyon jól passzolt a leveshez
Fanni Fanni
megosztás

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

Klasszikus spanyol nyári leves.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .