A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 db közepes méretű alma
  • 1 db birsalma
  • 200 ml tejszín
  • ízlés szerint pici só
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint pár csepp citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kockákra vágjuk. Egy fazékban feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A vizet ízesítjük egy csipet sóval, ízlés szerint fahéjjal, cukorral, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pár csepp citromlevet is.
  • Körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően az almákat egy szűrő segítségével turmixgépbe helyezzük, és egy pici főzőlé hozzáadásával pürésítjük, majd egy másik fazékba tesszük.
  • Ha ezzel meg vagyunk, akkor a főzőlé folyamatos adagolásával megfelelő sűrűségűre hígítjuk, hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk.
  • Nálunk most leveles tésztából fahéjas-cukros rudak sültek hozzá, ami nagyon jól passzolt a leveshez
Fanni Fanni
megosztás

Levesbetét, egy kicsit másképp. Ropogós sajt, puha sonka/bacon kockák.

A kétféle barack nagyon jól passzol egymáshoz, és tökéletes harmóniát nyújt. Kiváló hűsítő egy meleg nyári napon.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .