Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.
Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.
Egyszerű elkészítési módja a halnak. Belül omlós halhús, kívül roppanós bunda.
Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.
Én hájat szoktam venni, azt kiolvasztom, és abba teszem a hagymát, fokhagymát dinsztelni. A többi már megegyezik a leírtakkal. Az az optimális, ha kacsamájhoz kapok kacsamájat, csirkemájhoz pedig összegyűjtöm a csirkehájat, és a zsírosabb bőrőket, és tepertőstől turmixolom le.