Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A sonkához:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vékony szelet házi füstölt szalonna
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

A sütéshez:

  • alufólia
  • 1 dl víz

A kenéshez:

  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és megszabadítjuk az inaktól. Késes aprítóba tesszük.
  • Hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt szalonnát is.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  • Zöldségeket, esetleg sajtot is adhatunk hozzá, ízlés szerint.
  • Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük.
  • Egy alufóliára halmozzuk, majd hengert formálunk és jó szorosan feltekerjük.
  • A végeit becsavarjuk, majd a tepsibe helyezzük.
  • Öntünk alá 1 dl vizet. 180°-on, 60 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült kicsavarjuk a fóliából, és megkenjük olajban elkevert őrölt pirospaprikával.

Fanni Fanni
megosztás

A méz és a BBQ szósz tökéletesen passzol egymáshoz, ezt egészíti ki a chili apró finomsága, amely mértékkel használva nagyon sok ételnél nélkülözhetetlen.

Ha igazi olasz ízekre vágysz, muszáj kipróbálnod!

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy „mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.