Igazán omlós, puha tészta. A fűszeres tejföl és az ananász nagyon jó összhangban van egymással, amit a sonka és a füstölt sajt tesz igazán tökéletessé.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 1 db tojás sárgája
  • pici
  • 0,5 dl tej
  • pici cukor

A töltelékhez:

  • 4 - 5 db ananászkarika
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tömlőssajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint oregánó

A tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítés:

  • Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a felfutott élesztőt, a tojást, a vajat, a tejfölt és a sót is. Jól összegyúrjuk, és rugalmas tésztát kapunk.
  • Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a sonkát és az ananászt összevágjuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölhöz hozzáadjuk a krémsajtot, és a fűszerekkel beízesítjük.
  • Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a tejföllel megszórjuk az ananásszal, sonkával és a sajttal is.
  • Feltekerjük, háromszögekre vágjuk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
  • A tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170°-on, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
  • Másnap is finom, puha marad.
Fanni Fanni
megosztás

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .